shutterstock_231261862

Japan har längre varit i framkant när det kommer till spel. Båda Nintendo och Wii har varit stora innovationer i spelindustrin och från landet i öster flödar det mängder med kreativitet. Varför inte testa några klassiska japanska spel (förutom Super Marios) och se vad du själv tycker.

Final Fantasy

Här har du spel för resten av året (och nästa). Final Fantasy-serien sträcker sig långt tillbaka och är ett stort fantasyäventyr. Varje spel är nästan sin egen värld med nya spelsystem och karaktärer. Spelen består av storslagna berättelser med levande karaktärer och en stor portion magi och action. Första spelet kom 1987 och sedan dess har uppföljande rullat på till idag. Det finns 14 Final Fantasy-spel men också en massa utstickande, specialspel och uppföljare. Ta en titt på videon nedan (den är ganska lång) för att se hur spelen har förändrat under åren.

<center<

Pachinko

Det här spelet har sysselsätt en miljoner japaner i deras spelhallar. Nu har spelet även kommit till Sverige, i datorform. Spelet är väldigt enkelt och en miljardindustri i hemlandet. Lyckospel är de första som vi stött på som pratar om spelet. De säger så här när de försöker förklara vad spelet går ut på:

Försök föreställa dig att ett flipperspel hade fått barn med en enarmad bandit och ditt jobb är att skjuta iväg ett antal kulor och hoppas att de studsar ner i små koppar. / Företaget Lyckospel

Om du träffar en kopp får du fler bollar att spela med. Beroende på vilka koppar som bollarna hamnar i kan man också låsa upp bonusbollar som ger större utdelning. Man har helt enkelt tagit ett klassiskt, japanskt arkadspel och gjort om det till ett digital slotsspel.

Go

Här får du träna upp dina strategikunskaper. Detta är japanernas version av schack fast med helt annat utseende och regler. Det är dock lika hög prestige att vara en mästare på Go, precis som med schackmästare. Go är ett brädspel med 19×19 rutor. En person har en skål med svarta stenar och den andra vita. Istället för att lägga stenarna i rutorna, lägger man dem på skärningspunkterna mellan rutorna. Man turas om att lägga ut alla stenar och efter det måste man försöka ta bort motståndarens stenar. Det låter enkelt men de simplaste regler leder oftast till de mest tankekrävande spelen.

  • Posted on 16. oktober 2015
  • Written by admin
  • Categories: Spel och nöje
Kommentarer inaktiverade för Testa japanska spel