Blackjack är ett av de mest populära kortspelen genom tiderna. Med tanke på att det funnits i en form eller annan i över 400 år kan det ju sägas att det har ett ordentligt försprång över många andra. Men hur man än ser på det är blackjack en stor favorit bland spelare. Medan spelet inte är svårt att lära sig finns det ett antal tips man som nybörjare gör rätt i att ta till sig tidigt.

Här kommer vi fokusera på det mest grundläggande i spelet. För lite mer avancerade tips och mer allmänt om blackjack kan man besöka sajten BättreBlackjack.se.

Det första vi alla bör lära oss innan vi sätter oss ned och spelar spelet är att det inte går ut på att komma upp i 21. Vad spelet egentligen går ut på är att få en bättre hand än dealern. De som fokuserar mer på att få 21 går miste om många tillfällen där en sämre hand räcker för att slå dealern och kommer att gå över 21 mycket oftare.

Den andra lärdomen är på ett sätt kopplat till den första i det avseendet att försöka få något bra men samtidigt ta onödiga risker. Något man ser allt för många nybörjare göra är att dela exempelvis två tior eller två nior i hopp om att få två vinande händer istället för en. Men risken är också väldigt hög att man får två betydligt sämre händer. Två tior är den näst högsta handen man kan få och kommer att vara en vinnande hand oftare än inte. Att då dela upp den i två händer som båda riskerar att förlora är något man absolut vill undvika.

Det tredje man måste lära sig är att hela tiden vara uppmärksam på vad dealern har för kort öppet. Att stirra sig blind på sin egen hand och inte tänka på vad dealern faktiskt har kommer snabbt att leda till fler förluster. Titta på dealerns kort och tänk vad det bästa denne kan ha är. Håll detta i åtanke när det kommer till att besluta vilket drag som är bäst.

  • Posted on 26. december 2019
  • Written by admin
  • Categories: Spel och nöje
Kommentarer inaktiverade för Nybörjartips i blackjack